Stairway to heaven

Stairway to heaven

A front garden with the size of a backyard and still plenty of altitude. What do you do with that? Designer Wiljan Visser utilized optimally space with shelves filled with flowering plants.

Description: Large front yard with split-level house that is accessible via stairs. With lawn, driveway, bushes, trees, two terraces and planted fields.
Place: Oude Wetering
Date of construction: summer 2008
Size: approx 364 m2 (28 x 13 m)

The separate location of the house was a major reason for the residents to give the job to the desginers of Visser Tuinen. The front yard comes to size reminiscent of a backyard, it is adjacent to the front door. The house is built on a dike giving the garden a level is lower than the front door. This structure is more common in the wetlands near Oude Wetering.

Space-saving
The front yard is widely used, therefore the design had to be attractive and ease in use.

Read more in the following article from the magazine:
Gardening, Number 8, September 2014:

Voorkant Tuinieren