Waarom een Tuingeluk-coach?

Waarom een Tuingeluk-coach®

Het idee

Ruim 25 jaar geleden begon Ben van Ooijen 'De Tuinen van Appeltern'. In het park, met meer dan 200 voorbeeldtuinen, probeert hij het liefdesvirus voor de tuin over te brengen aan 130.000 jaarlijkse bezoekers. Gaandeweg werd steeds duidelijker dat wanneer hij meer mensen de meerwaarde van een tuin wil laten inzien, er eerst wat moet gebeuren aan de tuinbeleving in zijn algemeenheid.
De band de een tuinbezitter met zijn of haar tuin heeft, moet worden versterkt. 'Het is een beetje hetzelfde als met voetbal, als je mensen naar het stadion wilt trekken moeten zij eerst van het spelletje gaan houden'.

Geen teleurstellingen meer

Wij denken dat zo’n 80% van de tuinbezitters in Nederland een niet optimale band heeft met zijn of haar tuin. Als wij de tuinbeleving willen veranderen, moeten wij daar iets aan doen. Het is gelukkig heel eenvoudig. 'De vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk' zijn begrijpelijk en voor iedereen toepasbaar. Het effect van een consequente toepassing van 'De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk' is het voorkomen van teleurstellingen en het creëren van een groeiende band met de eigen buitenruimte.

Een andere reden waarom tuingeluk is opgezet is dat een betere waardering van de buitenruimte ook gevolgen heeft voor ieders persoonlijke ontwikkeling en zijn aandacht en respect voor natuur en milieu. Tuinbezitters die zich prettig voelen in zijn of haar eigen tuinomgeving zijn geduldiger, kunnen meer genieten van kleine dingen, hebben respect voor alles wat groeit en bloeit, zijn socialer, zijn gezonder en zijn vaak fitter. Kortom, hun leven is rijker en duurzamer.

De Tuingeluk-coach®

Vissertuinen is trots op het feit dat wij ons als een van de eerste in Nederland tuingeluk coach mogen noemen! Graag helpen wij u bij het vinden van uw tuingeluk. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te ervaren hoe wij er samen een mooiere tuinwereld van kunnen maken.

Voor meer informatie over tuingeluk kunt u terrecht op de algemene website: www.tuingeluk.nl

 

Tuingeluk