Blij met een strakke, spannende tuin

We hebben onze nieuwe tuin in juni 2013 officieel geopend met de bruiloft van mijn dochter. Dankzij Visser Tuinen. Want naast een strak en spannend ontwerp, tekende Visser Tuinen ook voor een strakke aanleg: exact volgens de planning’ vertelt Saskia Hupkes enthousiast.

IMG 2330 Copy

We wilden onze tuin graag opknappen, maar het ontbrak ons aan ideeën en kennis. Het enige wat we wisten is dat we een onderhoudsvriendelijke inrichting wilden, ruimte voor een zithoek en een grote tuintafel en absoluut geen gras. Door kennissen werden we op het spoor gezet van Visser Tuinen. Het contact was vanaf het eerste moment goed.

Strak ontwerp

Peter Damsteeg kwam bij ons thuis langs om onze wensen te inventariseren. Zijn eerste ontwerp was bijna direct goed. Het was duidelijk dat hij niet alleen goed naar ons geluisterd had, maar ook goed naar de inrichting van ons huis had gekeken. Het ontwerp was strak, modern en spannend. En legde een mooie verbinding met onze woning. Het niveauverschil tussen onze woon- en eetkamer was doorgetrokken in het tuinontwerp, zodat we vanuit alle vertrekken zo de tuin in kunnen lopen. Wat we ook erg spannend vonden was het materiaalgebruik van de bestrating: cortenstaal, hout en natuursteen. We waren erg benieuwd hoe dat er in werkelijkheid uit ging zien. Uiteindelijk zijn bijna alle elementen uit het eerste ontwerp een op een overgenomen in het definitief ontwerp. We hebben alleen hier en daar wat andere materialen en beplanting gebruikt. Daarin was alles voor Visser Tuinen bespreekbaar en dachten ze proactief mee in het zoeken naar bruikbare alternatieven.

Strakke uitvoering conform planning

De aanleg van de tuin verliep wat ons betreft heel goed. Het project werd merendeels uitgevoerd door een vast team. Dat vonden wij heel prettig. Als we vragen of opmerkingen hadden, stonden ze eigenlijk altijd voor ons klaar. Visser Tuinen heeft alles op alles gezet om de tuin binnen de superstrakke planning op te leveren. De deadline was hard omdat we de bruiloft van mijn dochter in de tuin wilden vieren. En dat is gelukt! Visser Tuinen heeft ons echt een ‘de klant is koning’ gevoel gegeven.

Blij met het resultaat

We vinden de tuin echt prachtig geworden. In het afgelopen jaar hebben we er dan ook iedere dag van genoten. Het is spannend om te zien hoe de tuin zich ontwikkelt en hoe de beplanting tot groei komt. Ik merk dat ik veel meer tijd aan de tuin besteed dan voorheen. Ik ben er vaker en werk er meer in. Puur omdat ik het zo leuk vind. Een tuin die zo mooi is, wil je toch graag netjes houden?

Of we Visser Tuinen aan anderen aan zouden bevelen? Joh, dat gaat vanzelf. We krijgen zoveel leuke en positieve reacties op de tuin dat de naam Visser Tuinen hier meer dan eens valt.

Benieuwd naar de tuin: 

Strakke, moderne tuin: één jaar na oplevering