Even voorstellen!

Ik ben Peter van Leeuwen en werkzaam als hovenier en boomverzorger bij Visser tuinen. Toen ik bij Visser Tuinen begon, bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit het onderhouden van tuinen. Later opgevolgd door het aanleggen ervan. Tegenwoordig bestaan mijn werkzaamheden uit een goede mix van een klein deel aanleg en voor het overgrote deel onderhoud en, mijn specialisatie, de boomverzorging. In dit artikel wil ik vertellen hoe ik bij Visser Tuinen terecht ben gekomen, waarom ik voor dit vak heb gekozen, wat ik leuk aan het bedrijf vind en wat ik zoal naast mijn werk doe.

Na de mavo in Woerden heb ik een mbo hoveniersopleiding gevolgd in Boskoop. Tijdens mijn schoolperiode deed ik vakantiewerk op een leliekwekerij. Deze eigenaar bleek een kennis van Wiljan Visser, zodoende ben ik direct na mijn opleiding bij Visser Tuinen terecht gekomen. Hier werk ik inmiddels alweer ruim 14 jaar en het bevalt nog steeds goed!

Waarom voor het groen gekozen? Dat vragen wel meerdere mensen zich af als ze je zien werken in regen, wind en kou! Maar het buiten zijn en met je handen werken heeft mij altijd getrokken. En het leuke aan het vak is dat de werkzaamheden heel divers zijn, dat je werkt met een hoop verschillende machines en uiteindelijk de tuin verlaat met een mooi resultaat! Gelukkig zijn er ook veel dagen per jaar waarin het wel mooi weer is.

IMG 8843

Wat ik leuk vind aan het bedrijf? Het leuke aan Visser Tuinen is dat we werken met goed gereedschap en goede machines. Dit werkt prettig en is ook van belang voor het behoud van je eigen lijf, want ondanks alles blijft het toch een zwaar beroep. Ook de onderlinge sfeer tussen de collega’s is zeer goed en werkt erg prettig! Verder krijg je hier de kans om cursussen en opleidingen te volgen.

Dit heeft er toe geleid dat ik in het schooljaar 2011/2012 de cursus ETW (European Tree Worker) heb gevolgd. Dit is een specialistische opleiding binnen de boomverzorging. Deze opleiding heb ik gevolgd omdat ik het fantastisch mooi werk vind om bomen te snoeien / verwijderen op voor machines moeilijk of niet te bereiken plaatsen. Verder wilde ik ook meer kennis hebben over hoe bomen functioneren om hier klanten in te kunnen adviseren.

CIMG0630

Naast mijn werk doe ik aan squash en zit ik op een biljartvereniging. Verder hou ik van lekker eten, zowel ’t bereiden als het opeten ervan!

Als laatste wil ik nog een tip geven aan (toekomstige) klanten. Denk van te voren goed na, eventueel in overleg met ons, over de plantkeuze en standplaats van de boom. En zeker niet onbelangrijk de begeleidingsfase van de boom goed (te laten) uit te voeren totdat, na een aantal jaren, het eindresultaat is bereikt. Want tenslotte plant je zoiets om er jaren plezier van te hebben!