Lentekriebels? Zin om lekker aan de slag te gaan in uw eigen tuin? Beplanting vervangen, nieuwe tuinaccessoires aanschaffen of zelfs uw tuin opnieuw inrichten? Welke tuinplannen u ook heeft deze lente, deze tuintrends zullen u ongetwijfeld inspireren.

Top 4 trends beplanting

Groen in combinatie met vrolijk bloeiende planten en bloemen. Dat is het kenmerk van de tuintrends in de beplanting.

IMG 9807IMG 0854IMG 9703IMG 0379

 1. Buxus bollen met weelderige, lichte planten

  Was de Buxus tot voor kort de plant voor in een haag of potten, in 2015 komt de Buxus in een nieuwe stijl terug in de tuin. Namelijk als grote, ‘rollende’ ballen, met daaronder weelderige, lichte planten.

 2. Naaldbomen

  Naaldbomen zijn weer terug van weggeweest. Naaldbomen geven een ouderwets gevoel van gezelligheid en brengen een heerlijke geur in uw tuin. Naast bomen zijn ook de laagblijvende naaldbomen in borders helemaal in.

 3. Weelderige borders

  Het tegenovergestelde van saai. Borders met een verwilderde uitstraling en veel kleur: bodembedekkers en grassen als basis, aangevuld met hogere, kleurrijke bloemen, zoals een iris, salie en papaver. Weelderige borders zijn makkelijk in het onderhoud én een paradijs voor onder andere vlinders.  

 4. Groene planten en bloemen

  Groen is hip. Een tuin vol groene beplanting is dan ook prachtig. Grassoorten en varens zijn het helemaal, maar ook groenkleurige bloemen doen het goed. Zoals de sneeuwbal, tulp ‘spring green’ lupine, Euphorbia en vrouwenmantel. 

 

Top 5 trends inrichting en tuinaccessoires

Design en status worden minder belangrijk. Bij de inrichting van de tuin kiezen we voor natuurlijke en hergebruikte materialen, spannende hoogteverschillen en gezelligheid.

IMG 1339 (1)IMG 9498IMG 2487Van Der Meer Oude Wetering 10

 1. Veranda, patio en tuinhaarden

  Samenzijn is belangrijker dan ooit. Veranda’s, patio’s en tuinhaarden passen daar helemaal bij. En bieden de mogelijkheid om ook in de herfst en winter buiten te genieten van de tuin en van elkaar!

 2. Natuurlijke bestrating

  Natuursteen als stapstenen met grind ertussen, hardsteen, kinderkopjes en boomstam schijven. Hoe natuurlijker de bestrating, hoe moderner.

 3. Hoogteverschillen in de tuin 

  Meer spanning in de tuin. Dat is het effect van hoogteverschillen in de vorm van een opstapje, een verhoogd terras en een border voor planten.

 4. Verhoogde en ronde vijvers

  Ronde vijvers geven een zachtere uitstraling aan uw tuin en komen zowel in een strakke als natuurlijke of klassieke tuin heel mooi tot hun recht. 

 5. Vintage en handgemaakt

  Het hergebruiken van bestaande materialen en accessoires past bij de trend bewust en duurzaam leven. Op rommelmarkten of uw eigen zolder komt u gegarandeerd accessoires tegen die prima passen bij deze nieuwste trend.

IMG 9314IMG 2503IMG 0487IMG 0229

  

Bekijk onze tuinen