Haar oog bleef vallen op een aantal bijzondere tuinen in de buurt. Tuinen, die bij navraag ontworpen en aangelegd bleken door Visser Tuinen. Reden voor Irma Ligtvoet om met Wiljan Visser en Peter Damsteeg om tafel te gaan.

Onze oorspronkelijke tuin bestond uit twee smalle delen: een tuin achter de woning en een oprit naar de garage, naast de woning. Omdat we de garage alleen gebruiken voor fietsen, was bij ons het idee ontstaan de oprit bij de tuin te betrekken. Hoe de tuin eruit moest komen zien, konden we echter moeilijk verwoorden. Verder dan kreten als veel groen, bloemen, perken, bomen, een jacuzzi, weinig onderhoud en een lekkere zithoek kwamen we niet.

 

IMG 9869

Zichtlijn vanuit het huis richting de jacuzzi.

 

Voor Wiljan en Peter bleek dat niet uit te maken. Ze hadden tussen de regels door goed naar ons geluisterd en kwamen direct met een ontwerp dat ons helemaal paste. Peter had precies getekend, wat ik voor me zag. Echt knap, temeer omdat we daarvoor een minder goede ervaring hadden met een andere hovenier.

De aanleg van de tuin is prima verlopen. De mannen van Visser Tuinen waren aardig, werkten netjes en in goed overleg met ons. De tuin is dan ook volgens planning opgeleverd. En nu, drie jaar later, is het nog steeds duidelijk dat er kwalitatief goede materialen gebruikt zijn. Al het groen is aangeslagen en groeit en bloeit tierig. Maar ook de harde materialen zoals tegels en hout blijven erg mooi. En het onderhoud? Iedere tuin vraagt om onderhoud, dus ook de onze. In de praktijk valt het niet tegen en geloof me, het werkt een stuk leuker in een tuin die echt van ‘jezelf’ is.

De tuin zoals die geworden is, is voor ons helemaal compleet. De oprit is op een natuurlijke manier bij de tuin betrokken. En erg groen geworden met een mooie beukenhaag als afscheiding tussen de straat en ons privéterrein en met prachtige plantperken waarin onder andere hortensia’s staan. Daarnaast hebben we een ruime eethoek, een mooie jacuzzi en een gezellige zithoek, waar we ’s zomers heerlijk beschut zitten. Echt genieten dus.

Benieuwd naar het eindresultaat?

De Romantische tuin