Natuurlijke tuin

Ontwerp natuurlijke tuin

Natuurlijke en bijzondere tuin met krachtige, sprekende elementen.

De vijver lijkt vanuit de loungekamer zo het huis binnen te komen en wordt daarom op een aparte manier ervaren. De ronde vormen passen goed binnen het ontwerp en het flauwe talud biedt ruimte aan natuurlijke oeverbeplanting.

Visser Tuinen uit Leimuiden heeft met deze tuin de 2e prijs behaald  voor de hoveniersprijs de Tuin van het Jaar 2010

Een vakkundige jury, de VKC (Vaste Keuringscommissie), keurde de ingezonden tuinen in opdracht van het HIC en koos hieruit de mooiste tuinen van Nederland.  De jury heeft de tuinen op een veelheid van criteria beoordeeld. Gekeken is naar onder andere het ontwerp, de materiaalkeuze, beplantingsplan, creativiteit, originaliteit en de kwaliteit van de aanleg.

De tuinen zijn verdeeld in drie categorieën van grootte en de winnaars zijn:

Categorie 200 - 500 m²

  • Duotuin uit Rotterdam met een tuin in Zuid Beijerland
  • Visser Tuinen uit Leimuiden met een tuin in Roelofarendsveen
  • Van Dijk Tuinen uit Bunnik met een tuin in Utrecht

Alle hoveniers- en groenvoorzienersbedrijven in Nederland kunnen zich jaarlijks aanmelden voor deze landelijke competitie. Alle inzendingen worden door de vakjury gekeurd aan de hand van foto’s, plattegronden en beschrijvingen. Na deze voorselectie keurt de vakjury de geselecteerde tuinen op locatie. In deze ronde worden de tuinen gekeurd aan de hand van diverse criteria zoals ontwerp, dode materialen en beplanting. Ook houdt men rekening met de wensen/eisen van de tuinbezitters.

Plaats: Roelofarendsveen
Datum oplevering: zomer 2008
Oppervlakte: ca. 600 m2